Časté otázky

 


 

Ivana     10.02.2011 17:01:11
odumreta štvorka vľavo
Dobrý deň ,pred nedávnom ma dosť bolela štvorka,moja zubárka mi ju rozvrtala a povedala,ze mi už odumrela zubná dreň,tak mi vyčistili koreňové kanáliky a dala liečivú vložku a po 2 týždňoch definitívnu výplň.Keďže je to už mŕtvy zub,môže sa mi zafarbiť a časom aj odlomiť.Chcem sa opýtať,že ak by sa mi odlomil tak,že nad ďasnom už nebudem mať žiadnu sklovinu,resp.len malý kúsoček,tak či je aj tak možné si dať zubnú korunku s tým,že koreň budem mať svoj a nebude nutné mi obrusovať zdravé zuby,alebo v takom prípade už musí ísť aj koreň von?Ako dlho môže vydržať mŕtvy zub?Tú korunku by som si dala aj hneď,len z finančných dôvodov to momentálne nie je možné.
Ešte mám jednu otázku.Som z Prešova,ak by som sa chcela stať vašim pacientom,potrebujem nejaký výpis z karty od svojej terajšej zubárky?Alebo stačí,keď len tak v tichosti prejdem k vám.
Ďakujem za poskytnuté info :)

MUDr. Branislav Hoffmann     11.02.2011 21:43:42
Po liecbe korenoveho kanalika sa vzhladom na to, stvorky a patky lamu najcastejsie zo vsetkych mrtvych zubov odporuca zhotovit amalgamovu vypln , alebo kompozitnu vypln so sklenymi vlaknami , ktora je kotvena v korenovom kanaliku.Jednak to spevni zub, jednak, ak by sa nahodov zlomil zub, jadro zuba je kovove(alebo vystuzene sklenymi vlaknami) a vacsinou sa da takyto zub pouzit na zhotovenie korunky.Na poistovnu sa kazdy mesiac zasiela stav prirastku a ubytku pacientov v evidencii, takze poistovna ma prehlad , kde je pacient osetrovany a akceptuje noveho osetrujuceho lekara az po vyradeni pacienta u predosleho lekara.


Veronika Š     07.02.2011 08:07:19
RE: Novi pacienti
Poisťovňu sme mali len v ČR, ale po príchode na Slovensko sme sa zaregistriovali samozrejme v slovenskej zdravotnej poisťovni, takže sme tak isto noví poistitelia.
Budem rada, keď by ste napísali, či to vyšlo alebo nie, či to má zmysel čím skorej riešiť, alebo mám na preventívku celý rok..aby som výkony aspoň budúci rok mala hradené..
ďakujem pekne

MUDr. Branislav Hoffmann     9.02.2011 22:32:58
Predpokladam, ze to budeme vediet asi o 8 tyzdnov.Mozete zavolat a poinformovat sa.


Majka     06.02.2011 11:27:51
Opuch a bolesť
Dobrý Deň, v stredu som bola na bežnú opravu kazu, kaz bol hlboký a preto bolo potrebné prejsť až ku koreňom ale nakoľko boli nervy ešte veľmi citlivé dala mi tam moja pani zubárka pastu na umŕtvenie nervov a uzavrela, upozornila ma že ma to môže bolieť ked budu nervy odumierať ale dnes v noci sa začala bolesť stupňovať zub je citlivý na stlačenie ale nie nejak extrémne skôr mam akoby nervove vzruchy prechádzajúce po líci, do hlavy a sánky,,,trocha som aj opuchla ale len zvnútra okolo toho zuba, myslíte že je to v poriadku a je to spôsobené len tým odumieraním na ktoré ma upozornila alebo je potrebné ísť za pani zubárkou a netrápiť sa bolesťou? Ďakujem :)

MUDr. Branislav Hoffmann     9.02.2011 22:29:26
,,Pasta na umrtvenie zuba,, ma byt v zube, ak je zub s odumierajucimi nervami.Opuch , ale svedci o tom , ze niektory z nervov je uz mrtvy a potom(napriek tomu , ze niektory z nervov moze byt este zivy, co sa niekedy stava) je potrebne odstranit vlozku, ktora uzatvara zub.Cim skor.Do tej doby pomozu opuch zmiernit ladove obklady na postihnute miesto (na lice ci peru) 3 krat denne po 15 min.


magdalena hudackova     04.02.2011 20:55:38
detsky pacient
dobry vecer, chcela by som sa opytat, ci prijimate novych pacientov, konkretne dieta 2,5-rocne, ktore este nebolo na prehliadke. Na hornom zubku som zbadala malinky kaz, chceli by sme to vyriesit co najskor. dakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     9.02.2011 22:21:29
Mozete sa objednat na konzultaciu, ta sa da zrealizovat v priebehu par dni a pri tej prilezitosti by sme Vam vedeli dat viac informacii.


Veronika Š     25.01.2011 15:36:45
Novi pacienti
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či príjmate novych pacientov do vašej ordinácie.Po 4 rokoch sme sa s manželom vrátili z ČR kde sme nemali robenú žiadnu preventívnu prehliadku čo sa zubov týka. Preto by ma aj zaujímalo, o koľko sa zvýšia ceny za úkony. Nemám o tom vobec žiadnu predstavu a myslím si, že bez preventívnej prehliadky budeme musieť platiť plnú cenu za všetky úkony. Poisťovňu mám Doveru a manžel VZP. Ďakujem pekne.

MUDr. Branislav Hoffmann     4.02.2011 04:47:44
Ak ste si poistenie nadalej hradili na Slovensku, poistovna vyzaduje kazdy rok prehliadku.Nedavno sme prijimali pacientov s podobnou situaciou, poistenie si hradili nie na Slovensku.Zaregistrovali sa po prichode domov v slovenskej zdravotnej poistovni.Ich pripad bol novy poistny vztah, preto sme vykony vykazali na poistovnu ale cakame ako poistovna zareaguje.


Evka     07.01.2011 09:50:31
strašný strach
U zubárok som si od detstva prežila svoje. Najhoršie je to, že mám strašný strach. Ja sa neviem prinútiť ísť k zubárke, jedine tak na preventívku alebo keď trpím doma bolesťami viac dní. Väčšinou to potom už skončí zle.
Dlho hľadám zubára, kde by som už mohla ostať, bola spokojná, kde pochopia môj strach a kde mi s tým pomôžu. Od známych počúvam, že keď idú k zubárke, tak v pohode im hneď umŕtvia, nemusia sa pomaly prosiť a že vedia injekciu tak super pichnúť, že nič necítia.
Môžem sa opýtať ako postupujete vy k bojazlivým pacientom?
Je bežné, že si pacient už pomaly vo dverách pýta injekciu?
Čo s mojím strachom? :(

MUDr. Branislav Hoffmann     14.01.2011 18:37:28
Viac ako 90% pacientov je osetrenych v anesteze, preto jedna z prvych otazok pacientovi je ci si zela osetrenie v anesteze.Teda okrem deti.Pri detoch sa ticho opytame rodica ci smieme podat anestezu tak aby o tom dieta nevedelo, lebo viac by sa obavalo vedomia , ze dostanu injekciu ako samotnej realizacie, kedy sa pouziju specialne tenucka ihla a este predtym masticka s obsahom anestetika , aby sa minimalizovali akekolvek pocity.


ivana     18.12.2010 16:35:20
novi pacienti
Dobry den pan doktor,
chcela by som sa opytat, ci prijimate novych pacientov?
S manzelom sme sa nedavno pristahovali do Ke.
Dakujem za odpoved.

MUDr. Branislav Hoffmann     21.12.2010 16:02:42
Ak je potrebne urobit preventivnu prehliadku este v tomto roku, je to mozne zrealizovat.


Peter     13.12.2010 09:25:49
Zariadenie
Dobry den, chcel by som sa opytat ake zariadenie mate v ambulancii, mate aj liecbu ozonom? Ake mate otvaracie hodiny cez sviatky? Dakujem

Peter

MUDr. Branislav Hoffmann     21.12.2010 16:01:37
Ozon planujeme kupit pre pacientov v najblizsej dobe.Pre akutne stavy budeme v praci v redukovanej pracovnej dobe aj medzi sviatkami.


Viera     11.12.2010 21:00:48
Fazety
Dobry vecer. Chcela by som si na predne zuby dat urobit kompozitne fazety, lebo mam v zuboch dost velke blomby a dvojku mam mrtvu, takze je tmavsia. Aku trvanlivost maju tieto fazety? Kolko priblizne stoji taka fazeta na jeden zub?

MUDr. Branislav Hoffmann     11.12.2010 22:06:03
Fazety maju dlhsiu trvacnost ako bezne vyplne za predpokladu ze je predna plocha (na ktoru sa fazety lepia) tvorena sklovinou.Ak su na nej rozsiahle vyplne, vazba fazety na vypln je nizsia ako na zubne tkanivo.Ak su rozsiahle vyplne na pravej aj lavej strane zuba (to znamena ak je zub oslabeny)odporuca sa zvazit ako moznost aj korunku, ktora zub chrani pred zlomenim.Ak je sklovina na ktoru sa lepia fazety kvalitna, trvacnost moze byt bez problemov okolo 7 rokov.


juraj vano     06.12.2010 19:56:43
nove zuby
chcem sa opytat ci je mozne spravit novy chrup,mam 47 rokov,asi 8 kazov ,12 plombovanych zubov a chcem mat uz pokoj zo zubami,mam neprekonatelny strach ,je to mozne spravit v anesteze a za kolko?dakujem juraj

MUDr. Branislav Hoffmann     11.12.2010 21:59:11
Uprednostnujeme osetrenie v anesteze, aby osetrenie bolo co najmenej neprijemne a vzhladom na bezbolestnost sa da postupovat o nieco rychlejsie takze sa skrati cas, ktory pacient venuje sanacii chrupu.Cena zavisi od pouziteho materialu, rozsahu kazov a ich lokalizacii.


Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Meno:
Predmet:
Popis:
6 + 1 = (Antispam ochrana)






Spravované Administračným systémom od TPsoft. Prihlásiť