Časté otázky

 


 

Charles again     01.07.2010 06:27:37
about the everstick fiber
Mr hoffmann,Im not from slovakie
I want to change my actual crown on my front upper teeth and replace them with everstick fiber.
I don't need a bridge I need 4 separated crowns....
My teeth are still alive...

thanks again

MUDr. Branislav Hoffmann     18.07.2010 06:48:55
Fibrestick are optical fibers used for connecting teeth( that are weak because of parodontitis) or if there is gap between teeth for small bridge.Solution for crown (if they are not acceptable) is making new crown.More aesthetic and better longevity is make crown not with Everstick fibers and composite but from ceramic.


Aďa     30.06.2010 19:36:57
korunky
Dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať,aké korunky mi odporúčate,keď
som alergická na kobalt a nikel.Ďakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     14.07.2010 08:30:26
Pre stav zriedkavej alergie na kobalt, je mozne zhotovit celokeramicke korunky, pripadne male mostiky.Tieto korunky neobsahuju ziaden kov a teda ani alergicke reakcie nie su zname.


Natália     30.06.2010 11:47:24

Dobry den,
chcela by som sa informovat, na pohotovosti mi dali na bolavy zub umrtvujucu vypln s tym, ze do 14 dni sa mam dostavit u svojho zubara na vytrhnutie zuba. Moj zubar ma dovolenku a zastupujuci mi povedal, ze mozem cakat do jeho prichodu co bude viac ako 14 dni. Nemoze mi ta umrtvujuca vypln uskodit, ked ju tam budem mat viac ako 14 dni? Vopred dakujem pekne za odpoved.

MUDr. Branislav Hoffmann     30.06.2010 17:03:13
Zlozka hmoty , ktora je v spominanej vyplni sposobuje odumretie nervu a nezvykne robit problemy ani keby bolo treba pockat 3 tyzdne, niekedy aj mesiace. Ak by sa ale objavili bolesti na zahryznutie treba vlozku odstranit.


charles     30.06.2010 11:22:46
everstick korunky?
Dobrý deň pán Hoffmann

robíte everstick zubné korunky?
I potrebovať 4 korunky.

vďaka

MUDr. Branislav Hoffmann     30.06.2010 16:59:36
Material Everstick su sklene vlakna , ktore sluzia na vystuz bud dlahy , ktora spevnuje zuby, alebo premostuje medzeru po strate zubov.


ewuska     02.06.2010 14:58:51
hnis?
dobry den. prednedavnom som mala zapal prinosovych dutin co sa mi podarilo z casti vyliecit antibiotikami... lenze cast hnisu mi ostal nad jednym zubom ktory je uz umrtveny (zubarka mi chcela cistit kanaliky- lenze vdaka milej pani doktorke mam panicky strach zo vsetkych zubarov a tak som na cistenie nesla) a teraz mi tam ten hnis ostava... nic ma neboli len citim ten hnis... apson myslim ze je to hnis sama neviem... mimochodom zubara nemozem ani vidiet... pani zubarka mi trhala zub za ziva... pichla mi dve anestezie uplne vedla a taks om trhanie citila... uz predtym som bola zostreovana zo zubarov teraz uz vobec nedokazem ani mysliet na zubara...

MUDr. Branislav Hoffmann     3.06.2010 10:13:47


    12.05.2010 20:17:27
najvyhodnejsie riesenie noveho mostika
Dobry den pan doktor. Rad by som sa opytal co by bolo financne najvyhodnejsie v pripade ze potrebujem novy mostik (6 hornych zubov vratane oboch ocnych). Som samoplatca takze bez priplatku od poistovne. A moj povodny mostik je zo zivice a zlata a pokial viem tak niektory zubari zubne zlato odkupuju. Vedeli by ste mi poskytnut orientacnu cenu za novy mostik a kolko by som vedel dostat za zubne zlato z povodneho.....vopred dakujem za odpoved...

MUDr. Branislav Hoffmann     16.05.2010 18:22:13
Zlato neodkupujeme vzhladom na cenu mostika zo zlata, ktora je porovnatelna s cenou kovokeramickeho mostika, ktory je krajsi, farebne staly a trvacnejsi.Mostik zhotoveny zo zlata je mozne po snati v zubnej technike vycistit (odstranit z neho zivicu) a takto upraveny kov zaniest do Safiny (v Kosiciach na Masiarskej ulici), kde zistia mnozstvo zlata v kove a vymenia zo poplatok (kedysi asi 7 eur za gram) za ekvivalentne mnozstvo zubneho zlata, z ktoreho sa moze zhotovit novy mostik, avsak zlato treba aj dokupit vzhladoim na jeho straty pri snimani, cisteni...Cena mostika zavisi od toho ci su zuby pilierove (korunky), alebo medzicleny (chybajuce).Inymi slovami kolko zubov pod mostikom je Vasich.


ERIKA     11.05.2010 10:23:01
bielenie koruniek
Ještě jsme ve ve1lce jsem přečetl se zatajenfdm decehm stejně jako kdysi Rychle9 šedpy. Dlouho jsem čekal na něco, co mě i v dospělosti dostane. Skvěle1 kniha!

MUDr. Branislav Hoffmann     16.05.2010 18:22:42
Ještě jsme ve ve1lce jsem přečetl se zatajenfdm decehm stejně jako kdysi Rychle9 šedpy. Dlouho jsem čekal na něco, co mě i v dospělosti dostane. Skvěle1 kniha!


Martina     05.05.2010 11:11:35
Zmena zubára
Dobry den, chcela by som sa opytat ze ked chcem zmenit zubara ci je zubar povinny mi dat celu kartu ktoru som mala u neho zavedenu. Pretoze sestra menila zubara a od toho co odchadzala jej dal len nejaky zdrap papiera na ktorom bol chaby vypis zo zakrokov, ktore jej robil.

MUDr. Branislav Hoffmann     6.05.2010 20:12:24
Lekar musi uchovavt zaznam o vykonoch, ktore boli vykonane este vela rokov, takze vacsinou pacienti od inych lekarov prinesu iba vyradenku, ale na poziadanie je mozne pacientovi vyhotovit fotokopiu, alebo vytlacit zaznam o zakrokoch.


Oľa     26.04.2010 15:05:13
zle zubne korunky ?
dobry deň,mam robene kovokeramicke korunky na hornych zuboch, nejako sa asi nepodarili, pretože už ich niekolko krat prerabali, mavam aj zapal a olievaju sa mi dasna, afty som mala tiež len pod korunkov a aj zuby ma pod tymi korunkami bolia. Dokonca mam palenie ustnej dutiny, jazyka, narušene chuťove kanal., nechuť do jedla, bolesti hlavy, celkovu slabosť. Mala som aj predtym korunky ale živicove kombinovane s kovom na spodu. Nemala som žiaden problem iba esteticky po 17 rokoch mi už nevyhovovali. Som už zufala ,zuby si umyvam už aj po každom jedle, aj corsodil a curasept , B- komplex som používala, neviem ako mam postupovať-každy mesiac niekolko krat navštevujem zubara.Dokonca je to už druha korunka. Mam požiadať o vratenie penazi? Zda sa mi že lekar aj s technikom to nevedia vyriešiť uspešne.Prosim Vás, ako mam postupovať,stratila som už trpezlivosť a aj sa obavam aby sa mi v ustach niečo nevytvorilo čo sa už nebude dať poriešiť.Budem Vam velmi povdačna za vaše rady.DAKUJEM Oľa


MUDr. Branislav Hoffmann     27.04.2010 19:49:49
Spominane prejavy, podla toho co popisujete, by spadali pod specielizovany odbor stomatologie-parodontologia, ktory sa zaobera ochoreniami sliznic , dasien a jazyka.V Kosiciach je niekolko takych pracovisk napr. poliklinicka cast fakultnej nemocnice tr.SNP 1 na 3. poschodi, kde staci priniest vymenny listok od Vasho stomatologa.


Klaudia     26.04.2010 09:37:17
amalgám
Dobrý deň prajem, mám v zuboch dosť veľa kazov, čo nevyzerá veľmi dobre s amalgámovou výplňou, moja zubná lekárka mi ich však nechce urobiť s bielou výplňou, že vraj tie škodia na zubné nervy pri veľkých kazoch. Prosím vás aby ste sa k tomu vyjadril, rada by som totiž zmenila zubára, najskôr by som sa však chcela opýtať na váš názor... Dakujem

MUDr. Branislav Hoffmann     27.04.2010 19:40:16
Biele aj amalgamove vyplne maju vyhody aj nevyhody.Ak spominate, ze mate vela kazov, pravdepodobnost noveho kazu popri bielej vyplni je vyssia oproti amalgamovej.Ak su kazy hlboke potom pri zhotoveni bielej vyplne na takyto zub sa zvysuje riziko, ze ak sa vytvori opat kaz, moze siahat k nervu (tolko vysvetlenie k textu ,,vraj tie škodia na zubné nervy pri veľkých kazoch,, )To vsak neznamena, ze sa nemoze vytvorit kaz pri amalgamovej vyplni, avsak ich tesnost je pri hlbokych kazoch v medzizubnych priestoroch vyrazne vyssia.Pri bielych vyplniach sa tesniaci ucinok(pri spominanom pripade v medzizubnych priestoroch)znizuje po par rokoch v tom zmysle, ze tvz.,, lepidlo,, sa pri bielych vyplniach rozpusta, co sposobi prienik bakterii popod vypln.Riesenim by mohlo byt osetrenie zuba v dvoch fazach.V prvej by sa zhotovila ,,bezpecna ,, amalgamova vypln do urcitej vysky a potom by sa prekryla bielou aby to bolo esteticke aj funkcne zaroven.Spominane riesenie by sa vyhotovilo pri hlbokych kazoch v mezdizubnych priestoroch.Pri centralnych kazoch (kazoch ktore su len na zuvacej ploske) nie je potrebne dvojvrstvove zhotovenie vyplne.


Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Meno:
Predmet:
Popis:
2 + 7 = (Antispam ochrana)






Spravované Administračným systémom od TPsoft. Prihlásiť